Meer subsidie voor evenementen

BALLUM – Culturele- en sportieve evenementen organisatoren kunnen meer subsidie verwachten dan dat het nieuwe subsidiebeleid had voorgerekend.

Ameland’82 nam het initiatief het subsidiebeleid te amenderen en de fractie kreeg de andere raadsleden mee. Volgens het nieuwe beleid zouden evenementen waarvoor entree wordt geheven terugvallen in hun subsidie. Geen 12% van het budget voor bijvoorbeeld de Ambachtelijke Dag en het Rôggefeest, maar 5%. Beide grote evenementen heffen juist een klein entreebedrag per bezoeker om hun begroting sluitend te krijgen. De verlaging van de subsidie vanwege de entree zou weer een gat in de begroting hebben geslagen.

Na het raadsbreed gesteunde amendement kunnen de organisatoren verder met organiseren. Het subsidieplafond voor culturele evenementen wordt verhoogd van 14.000 naar 25.000 euro. Het subsidieplafond voor sportieve evenementen wordt verhoogd van 6.500 naar 15.000 euro. De maximale subsidie voor een cultureel evenement is verhoogd van 4.500 naar 8.000 euro en voor een sportief evenement van 3.000 naar 5.000 euro. De kortingsregel voor entreeheffende evenementen is geschrapt.

>>> lees hier meer over de raadsvergadering van 25 mei 2009.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *