Raadsvergadering gaat niet door

BALLUM – Wederom is er een vergadering van de raadsleden, zo belangrijk voor het democratische proces van een gemeente, afgelast. De raadscommissievergadering van 5 januari verdween wegens gebrek aan stukken van de agenda en de raadsvergadering van 26 januari is ook afgelast na beraad in het presidium. Het presidium is dàt deel van bestuurlijk Ameland dat de conceptagenda vaststelt en waar de fractievoorzitters in zijn vertegenwoordigd en waarbij de burgemeester en de griffier aanzitten.

Geen vergadering betekent geen openbare bespreking van Amelander ontwikkelingen. Ameland blijft zelfs verstoken van het maandelijkse vragenhalfuurtje door de raadsleden. Belangrijke zaken zoals de ontwikkelingen in de ouderenzorg en de verslag van de Werkgroep Ouderenzorg worden pas is februari in de openbaarheid aangekaart.

Intussen wordt de informatievoorziening per persbericht afgehandeld.

De inloopavond van 14 januari blijft wèl op de agenda staan. Wie iets wil bespreken met één der fracties of de voelhorens wil uitsteken bij alle fracties kan op die avond in het gemeentehuis terecht. De eerstvolgende raadscommissievergadering is op 2 februari en de eerstvolgende raadsvergadering op 23 februari. Hou de agenda op deze website in de gaten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *