Geen bootjes meer op parkeerterreinen

BALLUM – Het moet afgelopen zijn met het parkeren van bootjes, caravans en aanhangwagens op de parkeerterreinen. Die zijn niet bedoeld als stalling maar als parkeerplaats van auto’s en motorfietsen. Dat vindt gemeente Ameland.

Ameland gaat optreden tegen de stalling van alles dat geen motorvoertuig is en plaatst daarom de komende weken van januari en februari 22 onderborden op 18 verkeersborden.

Het college van B&W nam een verkeersbesluit waarbij de openbare parkeerterreinen op Ameland aangewezen zijn voor een voertuigencategorie of groep voertuigen waarvoor de parkeergelegenheid is bestemd. Het verkeersbord ‘parkeergelegenheid’ ter plaatse wordt voorzien van een onderbord ‘geldig voor alle motorvoertuigen’, weergegeven als afbeelding van auto en motor.

Na het plaatsen van deze borden is handhaven gemakkelijker.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *