RSS
Zoeken

Raadslid Andries Metz geeft stokje over

Geplaatst op: 12 februari 2019 - Categorie: Gemeente & Politiek

Andries Metz van AmelandEénWilliam de Jong van AmelandEén

BALLUM – Raadslid Andries Metz (AmelandEén) verlaat de gemeenteraad van Ameland, hij verhuist met zijn gezin naar Buitenpost. Hij geeft het stokje over aan William de Jong. De Jong is momenteel schaduwfractielid en schuift door naar de positie van raadslid.

Metz: "Het was niet een gemakkelijke keuze, maar als je op een gegeven moment allebei aan de wal wilt werken dan wordt forenzen lastig, helemaal met straks twee jonge kinderen. Ik werk zelf al een tijdje als adviseur energietransitie bij Ekwadraat en Jennifer is nu op zoek naar een baan die beter bij haar studiekeuze past. Daarnaast biedt de woningmarkt op Ameland op dit moment weinig perspectief voor ons en waren wij genoodzaakt om aan de wal verder te kijken. Tegelijkertijd voelt het ook een beetje dubbel. Het is niet gemakkelijk om de raad te verlaten, het is een groep mensen die allemaal het beste voor Ameland willen en ook goed samenwerken. Maar het is nu eenmaal zo dat het geluk van mijn gezin voor het raadswerk gaat en ik hoop dat iedereen onze keuze begrijpt.”

Op 25 maart zal Andries Metz de laatste keer zitting nemen in een raadsvergadering. De raadsfractie van AmelandEén in de nieuwe samenstelling komt er als volgt uit te zien: Esther Oud-Kooiker, Siard Bonthuis, Dirk Metz, Hanneke Wansink en William de Jong. De fractie zal uit haar midden een nieuwe fractievoorzitter benoemen. In de schaduwfractie worden naast Erik IJnsen twee nieuwe krachten beëdigd, Didi Koudijs-Baars en Martijn Boelens. Op de volgende ledenvergadering van AmelandEén wordt Andries Metz voorgedragen als bestuurslid. “Uiteraard blijf ik betrokken bij de partij en neem ik zeker geen afscheid van Ameland, want het blijft wel onderdeel van wie ik ben.” aldus Metz.
Bron: AmelandEén

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?