Raadsleden roepen om gebak

BALLUM – Raadsleden van de gemeente Ameland hebben verlet van zoetigheid. Aan het begin van de raadsvergadering roepen ze om gebak. Voorzitter Dirk Brouwer hoopt dat een van de aanwezigen is vergeten zijn telefoon uit te zetten en dat er een rinkel klinkt. In Ballum is het gebruik dat wie tijdens een raadscommissie- of raadsvergadering de vergadering stoort met een hoorbare ringtone, kan rekenen op een in koor: “Gebak!”, net als in het verhaal van 'Asterix en de Helvetiërs', Asterix en Obelix in Zwitserland met het stukje brood dat van het vorkje in de kaasfondue is gegleden. Wie zijn stukje brood verliest krijgt stokslagen.

Vandaag was er geen gebak in Ballum. “Wat niet is kan nog komen!” verzacht griffier Jacueline Metz het gemis van een taartje.

De vergadering werd om half tien gesloten. Misschien stond er iets klaar in de kantine.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *