“Onofficiële mededeling” over De Stelp

BALLUM – “Wat er vorige week in de media heeft gestaan is een onofficiële mededeling geweest.” Dat zegt wethouder Linda van der Deen. De wethouder wist niet dat de curator een van de drie partijen in de race voor de ouderenzorg op Ameland had afgeschreven. “Het officiële bericht komt deze week.”

De werkgroep Ouderenzorg van de gemeente Ameland, waar de wethouder voorzitter van is, heeft veel werk verzet. Van der Deen deed er tijdens de raadscommissievergadering van 30 maart verslag van. Irma Marinus vraagt nadrukkelijk of de wethouder nog eens uit wil leggen wat de rol van de werkgroep is.

De werkgroep, zegt de wethouder, is er ter ondersteuning en advies van het college en de werkgroep brengt naar buiten wat de gemeente belangrijk vindt. De visie. De criteria.

De wethouder heeft gesprekken gehad met huisartsen Jacobs en Maters. De huisartsen kregen de visie van de werkgroep voorgelegd en de criteria die daaruit zijn gedestilleerd. Daarnaast is de wethouder op 10 maart naar een werkbijeenkomst in Dokkum geweest. Daar waren mensen uit het ouderenzorg werkveld bijeen om met elkaar van gedachten te wisselen. “Nuttig,” noemt Van der Deen die bijeenkomst. “We hebben er ons voordeel mee gedaan.”

Rudolf Teuben (A'82) breekt een lans voor alle ambtenaren, wethouders en werkgroepleden die hard hebben gewerkt en hard werken aan de ouderenzorg op Ameland: "De politiek is als geen ander bezig met de ouderenzorg." 

NB: de brief die de mensen van Zorg Coöperatie Ameland kregen van de curatoren – waarin de mededeling stond dat de gunning niet op het eilander initiatief was gevallen – was een officiële brief.

Dossier De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *