Raad kiest nieuwe vertrouwenscommissie

BALLUM – De gemeenteraad van Ameland heeft uit haar midden een nieuwe vertrouwenscommissie gekozen. Die commissie van wijze mannen en vrouwen bereid de aanbeveling tot benoeming van de burgemeester voor, houdt functioneringsgesprekken met de burgemeester en doet aanbevelingen tot herbenoeming van de burgemeester.

De vertrouwenscommissie die tot aan deze herbenoeming die taken uit moest voeren was een vleugellamme. Drie van de leden van destijds zijn nu geen raadslid meer. Dat zijn Bert Cordes (CDA), Tonnie Overdiep (PvdA) en Jan Verbiest (VVD). Alleen Dirk Brouwer (A’82) en Piet IJnsen (ABA) zijn nu nog actief raadslid. De vorige commissie bereidde de herbenoeming van burgemeester Albert de Hoop in 2012 voor. Die benoeming geldt tot 1 juli 2018.

In de nieuwe vertrouwenscommissie zitten Jeroen de Jong (CDA), Dirk Brouwer (A’82), Piet IJnsen (ABA), André Tuil (VVD) en Irma Marinus (PvdA).

De raad van 11 mocht een stem uitbrengen op elk van de voorgestelde leden. Eén raadslid (Marieke van Schaijk) was wegens vakantie niet aanwezig tijdens de vergadering dat er gestemd moest worden. Alle kandidaten kregen 9 stemmen, alleen Piet IJnsen kreeg er 10.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *