PvdA stelt Bernard Kostwinner voor

NES – De komende weken zullen de kandidaten van de Partij van de Arbeid afdeling Ameland zich aan u voorstellen, en hun beweegredenen om op de kandidatenlijst te staan met u delen. U kunt het verkiezingsprogramma van de PvdA (lijst 4) vinden op onze website PvdA Ameland. Wij willen het gaan doen!

Vandaag stelt nummer 2 op onze lijst zich aan u voor.

Bernard Kostwinner

Mijn naam is Bernard Kostwinner. Sommigen kennen mij als natuurgids, verhalenverteller over onze unieke eilandgeschiedenis of pizzabakker. Anderen kennen mij als bestuurslid van de vogelwacht Hollum-Ballum, Waddenambassadeur, of via één van mijn passies: het darten. Voor de meeste mensen ben ik onderhand een bekend gezicht op de lijst van de Partij van de Arbeid, het wordt de derde keer dat ik mij verkiesbaar stel voor onze partij.

Al van jongs af aan heb ik mij geïnteresseerd voor de politiek, op de basisschool deed ik mee met debatten en vervolgens als afgevaardigde voor het Dockinga college nam ik zitting in het Fries jeugd parlement. Vanaf mijn 18e ben ik actief lid binnen de PvdA Ameland, de laatste raadsperiode als schaduwfractielid. Ik wil mij graag blijven inzetten voor onze samenleving en vandaar dat ik mij verkiesbaar stel.

Ik wil mij inzetten voor het leefbaar houden van onze samenleving, landelijk maar ook lokaal staat deze onder druk. Door het vluchtige van deze tijd lijken wij steeds minder stil te staan bij de kleine dingen, terwijl juist deze zo belangrijk zijn voor de leefbaarheid van een gemeenschap. Onderdeel daarvan is het omkijken naar elkaar, samen problemen oplossen en genieten van al het moois dat het eiland ons te bieden heeft. Dat gaat niet alleen of met een select gezelschap, maar met iedereen! Alle partijen in onze samenleving moeten zich gehoord voelen, van werknemer tot ondernemer, van zorggever tot zorgnemer en van jong tot oud. Samen sta je sterk! Daarom ook dat wij als partij pleiten voor een leefbaarheidscoördinator zodat iedereen zich daartoe kan wenden en zich gehoord kan voelen.

Onze eigen gebruiken en tradities maken ons tot wie wij zijn, een eigenzinnig volk. Laat ons dit koesteren en beschermen, want als onze eigen identiteit verdwijnt, wat blijft er dan nog over? Hierin spelen wij allemaal een rol, voor het behoud van onze eilander gemeenschap, onze natuur en cultuur.

Bent u het hier mee eens, stem dan 16 maart op de PvdA, voor een socialer en duurzamer Ameland!

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Ingezonden Mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *