Gemeenteraadsleden voor toekomstige generaties

LEEUWARDEN – Bijna 450 kandidaat-raadsleden van gemeente Achtkarspelen tot Zierkzee, van Lokaal Belang tot Bij1, beloven om niet alleen de belangen van hun kiezers, maar ook die van kinderen, jongeren en toekomstige generaties te behartigen, als zij in de gemeenteraad worden verkozen. 

De oproep komt van het Ministerie van de Toekomst, een groep burgers die zich hard maakt voor het langetermijndenken. Het is meer dan een symbolische actie. In een maandelijks toekomst-overleg werken de raadsleden samen met kinderen en lokale actieve burgers aan concrete stappen om hun gemeente toekomstproof te maken.

Goede voorouders

De komende weken gaat het rekruteren door. “We scheppen eilandjes van het langetermijndenken in een zee van drukte en haast”, aldus Merlijn Twaalfhoven, de initiator. “Lokale bestuurders staan, net als landelijke politici, onder grote druk om direct te reageren en de belangen te behartigen van mensen en organisaties die hun stem kunnen laten horen. Wij willen de stem van toekomstige generaties hoorbaar maken door andere vragen te stellen, zoals: wat gaan onze kinderen merken van onze beslissingen? Hoe kunnen we goede voorouders zijn?”

Toekomstberaad

De raadsleden die getekend hebben, werken samen met Het Ministerie van de Toekomst aan een Toekomstberaad 25 september a.s. in hun gemeente. Daar beslissen jonge en oude burgers samen met de raadsleden hoe zij de plek waar zij wonen toekomstproof kunnen maken.

Meedoen

Bij de 447 kandidaat raadsleden staat nog niet één van een Amelander partij. Ook zij kunnen de belofte ondertekenen op: https://www.ministerievandetoekomst.nl/belofte/

Kinderen, docenten, scholieren en vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website www.toekomstverkiezing.nl.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *