Ingezonden – Humanitaire crisis Oekraïne

BALLUM –  Ingezonden briefschijver Jeroen de Jong maakt zich zorgen over de humanitaire crisis in Oekraïne. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Humanitaire crisis Oekraïne

Net als vele Amelanders maken wij ons persoonlijk en als partij ernstige zorgen om de humanitaire crisis welke zich nu in Europa voltrekt.

Vluchtelingenstromen vanuit de crisisgebieden nopen ons ook als Amelanders na te denken hoe we deze mensen ook op ons eiland kunnen ondersteunen en hulp kunnen bieden.

Locatie, onderdak en zorg zijn de eerste prioriteiten welke we deze mensen kunnen bieden, ook op Ameland.

Particulieren en organisaties binnen onze gemeente maken nu al kenbaar op basis van humanitaire gronden, voor tijdelijke opvang open te staan en hiervoor woonruimte beschikbaar te willen stellen.

Zowel humanitair, persoonlijk en uit politiek oogpunt steunen wij deze initiatieven.

Ameland is een rijke gemeente en heeft een traditie gastvrij te zijn richting de toerist.

Laten wij als Amelanders dan ook ons steentje bijdragen in deze humanitaire crises al is het een druppel op de gloeiende plaat.

Jeroen de Jong 

Nes

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *