Politiek Ameland opgeschud door nieuwe partij

BALLUM – De politiek op Ameland lijkt te worden opgeschud door een nieuwe partij, die mee wil doen met de komende gemeenteraadsverkiezing op 21 maart 2018. 

Contactpersoon van de nieuwe partij is Theo Faber jr. Een aantal Amelanders was al een tijdje bezig met het initiatief, maar komt er vervroegd mee naar buiten vanwege de chaotische politieke situatie van dit moment. De bestuurscrisis op het eiland stuwde de nieuwe partij als het ware in een stroomversnelling. 

Medio juni zal meer duidelijk worden, de initiatiefnemers gaan de partij dan officieel presenteren als een partij in oprichting. De nieuwe partij wordt stap voor stap opgebouwd, met aan de basis een werkgroep die de partijbeginselen vorm gaat geven. Eilanders uit alle dorpen zijn al vertegenwoordigd in de werkgroep, maar er is zeker nog ruimte voor een aantal personen. 

De nieuwe partij wil samen voortbouwen aan een waardevolle leef- en werkomgeving van Ameland, voor een toekomstbestendig en zelfstandig eiland dat ze door wil geven aan volgende generaties.

Dossier Gemeenteraadsverkiezing 2018

Dossier Gemeenteraadsverkiezing 2014

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *