Parkeren in de berm

BALLUM – Hoe zit het op Ameland met parkeren in de berm? Dat wil Algemeen Belang Ameland nu wel eens precies weten. Vanavond stelt de politieke groepering er vragen over aan het college van burgemeester en wethouders. De kwestie wordt aangekaart naar aanleiding van de ophef over opgelegde boetes aan bermparkeerders. Parkeren in de berm is funest voor de berm, lelijk voor het aangezicht en slecht voor het overzicht. Het college huurde een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) in voor de handhaving. Die BOA deed zijn werk net iets te goed. 

Het college kon niet anders dan de parkeerboetes terugdraaien: ze hoeven niet te worden betaald. Diverse Amelanders met, bij wijze van spreken, een bon achter de ruitenwisser – feitelijk kregen ze een brief van het CJIB – hadden al een gang naar de rechter voorbereid. In de meeste gevallen bleek er namelijk toch geen sprake van een echt parkeerverbod te zijn.

Het college laat in de gemeentelijke Info van 25 januari 2023 weten dat ruim 30 boetes onterecht zijn opgelegd. Het dagelijks bestuur van de gemeente spreekt nu het gezond verstand van de eilanders aan en blijft er de voorkeur aan geven dat auto’s op eigen terrein of op een openbare parkeerplaats geparkeerd worden. “Parkeren langs of op de openbare weg of in bermen of groenstroken is niet wenselijk,” zegt de gemeente. “Mede in verband met de veiligheid.”

Algemeen Belang Ameland is overstelpt met vragen van burgers die nu wel eens willen weten wat wel en niet is toegestaan, wat parkeren betreft en vraagt duidelijkheid van het college.

Dinsdag meer over dit onderwerp, naar aanleiding van de vragen en antwoorden in de raadscommissievergadering

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *