Parkeerterreinen Ameland worden groen

BALLUM – De parkeerterreinen aan de Jan Jacobsweg in Hollum en de Strandweg in Nes worden opgeknapt. De schelpen worden vervangen voor grasstenen. Het opknappen van het parkeerterrein aan de Strandweg kost 20.000 euro; de Jan Jacobsweg gaat 34.000 euro kosten.

De parkeerterreinen dateren uit eind jaren 70. De rijstroken zijn uitgevoerd in kleischelpen waar kuilen in komen die na regenval veranderen in vijvers.

Raadslid Jeppe Groenewold (A’82) ziet liever klinkers dan grasstenen. “Als je het mooi bestraat, is het ook netjes.” Wethouder Nico Oud staat een mooi groen parkeerterrein voor ogen. Hij hecht aan de grasstenen, ook vanwege de kosten. Klinkerbestrating zal vele malen duurder uitkomen dan de nu gekozen optie.

Het parkeerterrein aan het Verdekspad bij Nes heeft geen last van het water. Dat terrein is aangelegd met riolering. Toepassing op de beide parkeerterreinen die nu op de rol staan voor een opknapbeurt zit er niet in. Het is te duur.

Raadslid Theo Faber (CDA) roert terloops het onderwerp van geparkeerde objecten die niet thuishoren op de parkeerterreinen aan. “Het is frappant wat er soms tentoongesteld wordt.”

Nico Oud belooft dat die zaken, als ze niet door de eigenaar worden opgehaald, zullen worden verplaatst naar de Ballumer Bocht. “Wie ze terug wil hebben, haalt het maar tegen vergoeding uit de Bocht.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *