Column – Ameland en het hoenderhok

BALLUM – Waar in Nijmegen tot nagelbijtens toe wordt gediscussieerd over de benoeming van de burgemeester en uiteindelijk een andere naam naar voren wordt geknuppeld dan de vertrouwenscommissie op nummer één had staan, doet Ameland de op handen zijnde herbenoeming van haar burgemeester af met een hamerslag. Geen voors en tegens en discussie bij de Amelander raadsleden. Geen openlijke steun of juist het tegenovergestelde. Niemand – ook de lokale en regionale pers niet – organiseerde een poll over de populariteit van Albert de Hoop. In Nijmegen zette het liveblog van De Gelderlander de vraag wèl online en daar kwamen zoveel reacties op die tegen de voordracht van de vertrouwenscommissie waren, dat niet PvdA-er Sharon Dijksma maar CDA-er Hubert Bruls de ketting van het Havana aan de Waal mag omdoen.

Is het dan allemaal pais en vree op Ameland? Is iedereen tevreden met de gang van zaken? Voor de installatie van de vertrouwenscommissie is er even sprake van een volksraadpleging op het eiland. Op Facebook volgt een commentaar: “Moet Bokito blijven dan?” na de melding dat herbenoeming op handen is. Raadsleden krijgen een mail met zeer belastende tekst over de zittende burgemeester. Op Ameland is het niet genoeg om een discussie op gang te brengen. Op Ameland wordt daar achter gesloten deuren over gepraat en als die deuren opengaan, praat niemand er meer over en gaan we over tot de orde van de dag.

Niemand gooit de knuppel in het hoenderhok. Gelukkig maar, voor de Drentse bolkontjes.

JFdJ

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *