Parkeerchaos rond Pinksteren

BALLUM – De Pinksterdrukte leverde in Holwerd parkeerproblemen op. Anton Kiewiet (A’82): “De situatie is uit de hand gelopen.” Er waren boze gezichten van mensen die vanwege de parkeertoestand de boot misten.

Bij grote drukte opent Wagenborg het parkeerterrein dat op het vaste land tussen Holwerd en de pier ligt. Dat is enkele kilometers verwijderd van de boot en een pendeldienst verzorgt het vervoer van de passagiers met hun bagage. Deze noodopvang verloopt bij extreme drukte, zoals het afgelopen Pinksterweekend, niet soepel. “Het noodscenario is slecht voor het toeristisch product Ameland,” stelt Kiewiet. Hij vraagt tijdens de raadsvergadering van 8 juni of het niet mogelijk is een extra noodopvang te openen, of er niet extra vervoerscapaciteit naar de boot geregeld kan worden en of er niet een duidelijke waarschuwing op een bord kan komen zodat men tijdig weet dat de parkeerplaats op de pier vol is.
Jan Wijnberg (ABA) spreekt van chaotische taferelen. “We moeten in de toekomst wel de term Gastvrij Ameland kunnen blijven gebruiken!”

Burgemeester Albert de Hoop meldt dat hij nog tijdens het Pinksterweekend een belletje kreeg van Ger van Langen, de directeur van Wagenborg passagiersdiensten (WPD). De hele geschiedenis wordt door gemeente en WPD geëvalueerd. De Hoop hoopt dan ook het antwoord te vinden op de vraag: “Hoe voorkom je dit?”

>>>lees hier meer over de raadscommissievergadering van 8 juni 2009

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *