Amjaad weer in de raad

BALLUM – Restaurant Amjaad heeft zich genesteld in het clubhuis van Golfbaan de Amelander Duinen. Het pand heeft geen horecabestemming en sinds de verhuizing van Buren naar de golfbaan in Hollum kan Amjaad niet meer adverteren als restaurant. Het visspecialiteitenrestaurant moet noodgedwongen door het leven als clubhuis en kan officieel alleen aan clubhuisleden serveren.

Raadslid Jan Verbiest (VVD) stelt er in de raadscommissievergadering van 8 juni een vraag over. Wat doet de gemeente met Amjaad, wil hij weten. "Wat mag wel en wat mag niet en wat is er mogelijk onder de huidige bestemming?"

Nico Oud antwoordt dat de gemeente  er op let dat er volgens de vergunning wordt gewerkt. "Wat mag staat in de vergunning. Het is ons wel duidelijk wat er mag en het is betrokkenen ook wel duidelijk." Zodra wordt geconstateerd dat het clubhuis strijdig met de vergunning werkt, kan er een dwangsom opgelegd worden.  Het clubhuis hangt dan een boete van 1000 euro per dag tot een maximum van 15.000 euro boven het hoofd.

Jan Verbiest vraagt nogmaals naar een schriftelijke rapportage over de kwestie. Oud: "Ik doe het hier en mondeling."

Het visspecialiteitenrestaurant heet nu Clubhuis-Gasterie Amjaad. Het is het enige restaurant op Ameland dat is beloond met een 'Bib Gourmand' van de Michelin.  Het blad 'Lekker' rekent Amjaad tot de 500 beste restaurants van Nederland. De gasterie is aangesloten bij het samenwerkingsverband Fryslân Culinair.

>>> lees hier meer over de raadscommissievergadering van 8 juni 2009

Dossier Amjaad

9-6-09 Amjaad weer in de raad

7-6-09 Raymond Hendriks winnaar Ameland Open

1-3-09 Amjaaad heropent nog niet

29-11-08  Restaurant Amjaad verhuist

10-8-07 Amjaad op televisie

9-7-07 Proeven van Kunst op Ameland

20-6-07 Haringparty in Amjaad

31-3-07 Amuse wedstrijd in Amjaad

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *