Landjepik op uitkijkplateau

BALLUM – Aan het Tjettepad bij het Suudwest is een uitkijkplateau gemaakt, vanwaar rolstoelers en mensen die niet goed ter been zijn een prachtig uitzicht hebben op de lancering van de paardenreddingboot.

Het plekje is zo mooi en kijkt zo fijn uit op de paarden en de boot, dat ook gezonde kerels, atleten en kwieke huisvrouwen er wel willen staan. Dat is toch niet de bedoeling van dit plateau, meent raadslid Tineke Hemminga. Zij stelt het aan de orde in de raadscommissievergadering van 8 juni 2009.

Wethouder Nico Oud weet intussen dat het plateau een populair plekje is. Hij wil er vooralsnog geen verkeersbord of informatiebord plaatsen. Het collegestandpunt is om het verkeersbordenbos op het eiland zo dun mogelijk te houden. Hij roept iedereen op om rekening te houden met elkaar.

>>>lees hier Ameland voor iedereen 27-5-09

>>>lees hier meer over de raadscommissievergadering van 8 juni 2009

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *