Overdiep toch niet uit politiek

NES – PvdA-er Tonnie Overdiep is toch niet helemaal verloren voor de Amelander politiek. De voormalig voorzitter van de rode Amelanders stapte zondag 5 januari boos op vanwege interne informatie die was doorgesijpeld naar de pers. Woest en diep teleurgesteld gooide hij het bijltje erbij neer. Hij wilde geen voorzitter van de Amelander PvdA meer zijn, sprak van een ‘vertrouwensbreuk’ en meldde dat hij niks meer met de Amelander politiek te maken wilde hebben.

Inmiddels zijn we een paar dagen verder, is de woede enigszins bekoeld en heeft Overdiep de gebeurtenissen nog eens overdacht. Vanavond is er weer een vergadering van de PvdA. Het zal een bijeenkomst zijn waar een nieuwe voorzitter wordt gekozen, waar Overdiep overigens niet beschikbaar voor is. Voorzitter wil hij niet meer zijn, maar vanavond schuift hij als vanouds aan de rode vergadertafel aan om met zijn partijgenoten de koers voor de toekomst uit te zetten.

Overdieps politieke hart kruipt waar het niet gaan kan en de PvdA kan zich, na de hectiek van afgelopen dagen, gelukkig prijzen dat niet twee leden de partij de rug toe keren, maar dat de schade beperkt blijft tot één. Raadslid Irma Marinus gaf maandag 6 januari te kennen niet meer voor de PvdA uit te willen komen; zij zit nu als onafhankelijk raadslid in de gemeenteraad. De voorlopige naam van haar fractie is Sociale Fractie Ameland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *