Herinrichting jachthaven in de wacht

BALLUM – De herinrichting van de jachthaven wordt voorlopig in de wacht gezet. Dat is de uitkomst van de extra raadsvergadering die door de oppositie was aangevraagd. Dat een van de medewerkers op het gemeentehuis vergat op de verzendknop te drukken, werd bijna een onoverkomelijke kwestie. In de vergadering zelf ging het meer om de inhoud dan om dit communicatiefoutje.

Wat verzonden had moeten worden was het bericht van het college dat het even pas op de plaats wilde maken met de uitvoering van de jachthavenherinrichting. Te veel gebruikers waren met opmerkingen en bezwaren gekomen en ook de havenmeesters bleken op het laatst nog problemen met de veiligheid te hebben.

Het college liet een persbericht opstellen, dat wel naar de pers maar abusievelijk niet naar de raadsleden werd verzonden. Zo kwam het dat de raadsleden in de media lazen over de pauze die het college had ingelast. Ze vielen over het missertje in de communicatie maar vooral over het feit dat er kennelijk in de voorbereiding van het besluit iets niet goed was gegaan. “Daar gaan we weer!” verwoordt Jeroen de Jong (CDA) tijdens de extra raadsvergadering van 7 januari zijn gedachte. “Eigenlijk was het stuk dus niet klaar voor besluitvorming!” De raad had immers unaniem ingestemd met de herinrichting van de jachthaven bij Nes en er zelfs een miljoen euro voor beschikbaar gesteld.

“Ik heb de indruk dat iemand hier niet het stuur in handen heeft,” probeert Piet IJnsen (Algemeen Belang Ameland) wethouder Theo Faber uit de tent te lokken. Die houdt de handen stevig aan het stuurwiel, al biedt hij wel zijn excuses aan voor de gang van zaken. De wethouder erkent dat hij zelf ook verrast werd door het commentaar van chartervaart en havenmeesters. Wil de jachthaven voor het komende seizoen klaar zijn dan moet er in de laatste week van januari worden begonnen met de uitvoering.

Dat zal niet gaan lukken, want na een mondelinge motie van Han van Heerde (Ameland'82), wordt besloten eerst de gesprekken met de havenmeesters en wadvaarders af te wachten en dan op 3 februari tijdens de raadscommissievergadering nog eens naar de zaak te kijken. Het krediet van het miljoen blijft gewoon staan.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *