Op de trom slaan voor bereikbaarheid Ameland

BALLUM – De slechte bereikbaarheid van het eiland blijft de gemoederen bezighouden, ook in de gemeenteraad. “De alsmaar aanhoudende vertragingen van de veerdienst blijven ons eiland, ondanks het ingezette verbetertraject, ernstig parten spelen,” zegt Rudolf Teuben (A’82) tijdens de raadscommissievergadering van maandag 5 maart. “Dat deze zogenaamde oplossingen niet werken hadden we voorspeld,” zegt hij over de aangepaste dienstregeling met ‘knip’. Er moet actie worden ondernomen en een proces worden gestart, stelt Teuben, want de betrokken partijen zitten naar elkaar te kijken. Teuben over de Amelander gemeenteraad: “Als er één onderwerp is waar we het over eens zijn, is het de veerdienst.”

Op de trom slaan

“Dat proces is 15 jaar geleden al gestart,” zegt burgemeester Albert de Hoop. Hij is er zowat dag en nacht mee bezig, komt in de krant, op radio en televisie en lobbyt in Den Haag. De Hoop hoopt ook op actie van de raadsleden: “Het is verkiezingstijd. Dit is het moment om op de trom te slaan.” Ameland moet met een eensgezind verhaal richting Den Haag gaan. “Als we nog een keer met z’n allen naar De Haag willen, zit ik voorin de bus.”

Minister aan zet

De Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten en de Commissaris van de Koning willen Ameland ondersteunen in het onder druk zetten van de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen. “Want de minister is aan zet,” benadrukt De Hoop.

Petitie

André Tuil (VVD) brengt nog naar voren dat de inwoners van Ameland ook zelf wat aan het probleem van de slechte bereikbaarheid kunnen doen. “Start een petitie.”

→ lees hier over een bus vol Amelanders naar Den Haag in juni 2015 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *