RSS
Zoeken

Nieuwste raadslid amendeert succesvol

Geplaatst op: 22 juli 2020 - Categorie: Gemeente & Politiek

Dennis Engels - Foto Persbureau Ameland

BALLUM – Het jongste en nieuwste raadslid van de Amelander gemeenteraad, Dennis Engels, heeft tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces succesvol twee voorstellen op de raadsagenda geamendeerd. Beide voorstellen gaan over bestemmingsplannen voor woningbouw, een belangrijk onderwerp voor Ameland. Het ene voorstel betreft het gebied aan de Smitteweg in Ballum en het andere gaat over kavels aan de Miedeweg in Nes.

Engels stelde voor om op kavels waar woningbouw gepland staat het mogelijk te maken dat er naast eengezinswoningen ook twee-onder-een kap gebouwd mag worden. In het te bespreken voorstel was dat niet meegenomen. Door het amendement van Engels kan dat nu wel op de woningbouwlocaties aan de oostzijde van Ballum, langs de Smitteweg en langs de Miedeweg in Nes. Wat ruimte betreft zouden twee-onder-een-kapwoningen ook passen op de locatie langs de Trapweg in Hollum, maar dat bestemmingsplan stond deze vergadering niet op de agenda.

Dennis Engels zit sinds 21 april 2020 namens Algemeen Belang Ameland in de gemeenteraad. Hij bezet de zetel die voorheen voor Piet IJnsen was. IJnsen werd wethouder en maakte zodoende plaats voor een nieuw ABA-raadslid.
Engels kreeg de raad unaniem achter zijn amendementen.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?