Nieuwste raadslid amendeert succesvol

BALLUM – Het jongste en nieuwste raadslid van de Amelander gemeenteraad, Dennis Engels, heeft tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces succesvol twee voorstellen op de raadsagenda geamendeerd. Beide voorstellen gaan over bestemmingsplannen voor woningbouw, een belangrijk onderwerp voor Ameland. Het ene voorstel betreft het gebied aan de Smitteweg in Ballum en het andere gaat over kavels aan de Miedeweg in Nes.

Engels stelde voor om op kavels waar woningbouw gepland staat het mogelijk te maken dat er naast eengezinswoningen ook twee-onder-een kap gebouwd mag worden. In het te bespreken voorstel was dat niet meegenomen. Door het amendement van Engels kan dat nu wel op de woningbouwlocaties aan de oostzijde van Ballum, langs de Smitteweg en langs de Miedeweg in Nes. Wat ruimte betreft zouden twee-onder-een-kapwoningen ook passen op de locatie langs de Trapweg in Hollum, maar dat bestemmingsplan stond deze vergadering niet op de agenda.

Dennis Engels zit sinds 21 april 2020 namens Algemeen Belang Ameland in de gemeenteraad. Hij bezet de zetel die voorheen voor Piet IJnsen was. IJnsen werd wethouder en maakte zodoende plaats voor een nieuw ABA-raadslid.

Engels kreeg de raad unaniem achter zijn amendementen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *