Burgemeester bedankt helpers bij zoekactie

BALLUM – Burgemeester Leo Pieter Stoel bedankte aan het begin van de laatste raadsvergadering voor het reces allen die hebben geholpen aan de zoekactie naar het veertienjarige meisje dat zaterdag 11 juli bij Buren in zee verdween. Ze werd nabij het boorplatform in de Noordzee gevonden, op 12 kilometer afstand van de plek waar ze te water was gegaan.

Bijna een week lang werd er naar haar gezocht. Stoel bedankte alle hulpdiensten en vrijwilligers. "Met heel, heel, heel veel mensen, uit verschillende hoedanigheden, verschillende hulpdiensten en heel veel vrijwilligers is een week lang enorm gezocht naar het Duitse meisje dat vorige week zaterdag vermist raakte." Voor de familie is het heel belangrijk, zei Stoel, dat het lichaam van het meisje gevonden is.

Op vrijdag 17 juli heeft de burgemeester de familie gecondoleerd namens Ameland. "Eén ding hebben ze me meegegeven: Bedank iedereen op Ameland voor de geweldige inzet en inspanning bij het zoeken. Ze waren echt vol lof over de inzet van iedereen." Het nieuws was verdrietig, zei Stoel, "enorm verdrietig", maar de inzet en samenwerking hier op Ameland heeft ze geïmponeerd. "Dank iedereen wel voor die inzet." 

⇒ lees hier Lichaam van meisje gevonden in zee

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *