Blij met de elektrische strandrolstoel

BUREN – “Afgelopen 22 t/m 26 juni waren Marcel en ik op Ameland”, vertelt Karin Schuringa. Haar man is afhankelijk van een rolstoel en Karin Schuringa had een tijd terug de elektrische rolstoel voor op het strand eens aangekaart. Ze praatte erover met Martine Wildervank, die betrokken is bij de Zorgcoöperatie Ameland (ZCA). Van een praatje kwam een plan en op 10 juni 2020 kon Gemeente Ameland de speciale rolstoel in ontvangst nemen.

E-Jutter Wombat

De Schuringa's hadden het in de wandelgangen al vernomen: de elektrische strandrolstoel was op het eiland aangekomen. Ze gingen het met eigen ogen zien, reserveren en uitproberen. “Het is het verbeterde model geworden dat wij in september 2018 hebben uitgeprobeerd,” vertelt ze: de E-Jutter Wombat. 

“Marcel en ik hebben toen een afspraak geregeld met Lars Brouwer van Gemeente Ameland, Angela Kiewiet van ZCA en Peter van Brakel van het bedrijf Off the Road Wheel Systems. Mijn man Marcel heeft de ziekte MS en is afhankelijk van een rolstoel. Hij mocht toen de E-Jutter Wombat uitproberen. En iedereen was enthousiast.”

Na inzet van gemeente, ZCA en het bedrijf is de rolstoel er gekomen.

“We vonden het geweldig! Geen idee wanneer Marcel en ik voor het laatst samen aan het strand zijn geweest. Het is erg fijn dat dat nu wel kan,” zegt Schuringa mede namens haar man. Het stel woont in Enschede en komt al jaren naar het eiland om vakantie te vieren of om er even uit te zijn. “We hebben veel enthousiaste gebruikers gesproken. Ook zij waren vol lof,” gaat ze verder over de strandrolstoel. “Het mooie van deze rolstoel is dat hij zowel door een begeleider als door de bereider links- of rechtshandig te besturen is. Complimenten voor het feit dat hij gratis te gebruiken is.”

Schuringa vindt het ook mooi dat er nog wordt nagedacht wordt aan een reserverings-app.

Bedankt

“Heel erg bedankt voor deze realisatie. Wij bedanken de Gemeente Ameland, en Zorgcoöperatie Ameland. Ook bedanken we Martine Wildervank voor tips en info en haar betrokkenheid. We hopen op een goede voortzetting.”

Karin en Marcel Schuringa uit Enschede zijn reuze tevreden over de voorziening. Ze komen gauw weer naar het eiland en gaan er dan zeker weer gebruik van maken.

lees hier – Ameland krijgt elektrische strandrolstoel

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *