Lichaam meisje gevonden in zee

BUREN – Vrijdagmiddag aan het begin van de middag is door een van de zoekteams ten noorden van Ameland in de Noordzee een lichaam gevonden in zee. Politie Fryslân hield er rekening mee dat het om het veertienjarige meisje ging, dat zaterdagavond 11 juli ten noorden van Buren in zee verdween. Later op de middag werd dat bevestigd.

Het lichaam werd geborgen door de reddingboot van Schiermonnikoog. Het werd nabij het booreiland in de Noordzee gevonden door twee collega's van de landelijke eenheid van politie. De familie werd meteen geïnformeerd. De twee reddingboten Anna Margaretha van Ameland en Koning Willem 1 van Schiermonnikoog troffen elkaar om ongeveer half vier ten noorden van West-Ameland. Daar werd het lichaam overgedragen. De Anna Margaretha kwam iets voor half vijf weer in de Ballumerbocht aan. Het lichaam werd geschouwd door een arts en geïdentificeerd. Daarna werd haar lichaam overgedragen aan de familie.

“We zijn opgelucht dat het meisje is gevonden en dat er een eind komt aan de onzekerheid van haar familie” zegt burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland die de zoekactie op de voet heeft gevolgd. “Ik heb heel veel waardering voor iedereen die meegeholpen heeft met zoeken en wil mijn dank uitspreken aan alle mensen die zich de afgelopen week hebben ingezet. De gemeente Ameland leeft intens mee met de familie. We wensen ze heel veel sterkte toe”. 

Sinds zaterdagavond werd er op en rond Ameland gezocht naar het meisje. Rond 22.30 uur werd er alarm geslagen nadat een vader en zijn twee dochters in het water in de problemen waren geraakt. De man en één van de meisjes konden aan de kant komen; het andere meisje werd niet meer gezien. Sindsdien is er door reddingwerkers en vrijwilligers met man en macht naar haar gezocht.

Herdenking op zee

Zondagmorgen 19 juli zouden de garnalenkotters die hebben meegeholpen met zoeken een herdenking houden op zee. Dat zou gebeuren op de locatie ter hoogte waar het meisje in zee verdween. Deze herdenking gaat zondag niet door maar wordt op een ander moment gehouden, zonder dat er ruchtbaarheid aan wordt gegeven. Het is namelijk niet de bedoeling dat de herdenking een show wordt, maar het wordt een teken van afscheid waarbij bloemen in het water worden gelegd. Uit respect voor het meisje en haar familie. Search and Rescue (SAR) Nederland, de KNRM, kotters en vissers en het duikteam de Zeester zouden bij de herdenking aanwezig zijn.

lees hier Paragliders zoeken naar vermiste meisje

bekijk hier linken naar meer berichten over deze vermissing

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *