Nieuwe volksvertegenwoordigers Ameland

Geplaatst op: 29 maart 2023 - Categorie: Gemeente & Politiek

Raadsleden Rudolf Teuben (A'82) en Edwin van der Laag (ABA)Raadscommissielid Dirk Beijaard (CDA)

BALLUM - Afgelopen maandag zijn tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis in Ballum drie nieuwe gemeentelijke volksvertegenwoordigers beëdigd. Rudolf Teuben uit Nes werd beëdigd als raadslid voor Ameland'82. Hij neemt de plaats in van de op 10 maart overleden Han van Heerde. 

→ lees hier hoe Han van Heerde in diezelfde raadsvergadering werd herdacht

Teuben was eerder raadslid. Tik Rudolf Teuben in bij ZOEKEN om meer over zijn werk als raadslid te lezen.

Namens Algemeen Belang Ameland zwoor Edwin van der Laag uit Hollum dat hij een goed raadslid voor de burgers van gemeente Ameland zal zijn. Van de Laag neemt tijdelijk, in ieder geval tot aan de zomer, de plaats in van Jan Wijnberg uit Hollum. Wijnberg doet om gezondheidsredenen even een stapje terug maar blijft bij de politiek betrokken.

Een aantal raadscommissieleden heeft te kennen gegeven niet meer beschikbaar te zijn als commissielid. Zo hebben Heru Metz van het CDA, Jacob Dijkstra van de PvdA, Dirk Kooiker van de VVD en Jesse Wiegersma van ABA zich teruggetrokken. Voor het CDA werd Dirk Beijaard maandag beëdigd als raadscommissielid. Beijaard was net als Teuben eerder actief in de Amelander politiek. Tik Dirk Beijaard in bij ZOEKEN om meer over zijn activiteiten van destijds te lezen.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?