Nieuwe raadsleden roeren mondje

BALLUM – De nieuwe raad heeft ondertussen een raadscommissievergadering en een raadsvergadering achter de kiezen en vanavond is de tweede raadscommissie sinds de verkiezingen.

De nieuwe raadsleden zitten alle behalve timide of afwachtend te luisteren naar de mensen aan de raadstafel die er al een termijn of meerdere termijnen hebben opzitten. Vanaf het allereerste moment dat ze aanzitten aan de gemeentelijke vergadertafel roeren ze hun mondje. Over natuurbeheer zegt Suzanna Twickler van het CDA Ameland bijvoorbeeld dat natuurorganisaties over het algemeen doen wat de natuur niet wil. “Gebieden laten zich niet beteugelen”, gooit ze in het midden als het gaat over het beheer van het wad en een mogelijk betredingsverbod ter hoogte van de Skilpepôlle. Ieuwe Jan de Vries van de VVD belooft voor datzelfde onderwerp de lobby van de VVD in te zullen zetten om te voorkomen dat eilanders niet meer op dat stukje wad mogen komen. Marloes Rijpstra meldt het PvdA standpunt: “Wij zijn voor historisch medegebruik, maar soms moet je een omweg maken en niet recht door een gebied heen.” Het interessantste citaat komt van nieuweling Twickler, die de vloer aanveegt met duurzaamheid: “Duurzaamheid is een speeltje van de rijken.” De raad van Ameland gaat een boeiende vier jaar tegemoet.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *