Nieuwe raad en nieuwe burgemeester

HOLLUM – Ameland krijgt een nieuwe gemeenteraad met inbreng van een nieuwe ploeg. Vijf van de elf raadsleden zitten voor het eerst aan de hoefijzervormige tafel in de raadszaal aan. Ze worden donderdag 29 maart beëdigd in het gemeentehuis. De bijeenkomst begint om 19:30 uur.

Dan volgt er een periode van coalitievorming. De gemeente krijgt nieuwe wethouders en daarmee een nieuw dagelijks bestuur.

En dan beginnen ook de voorbereidingen voor het aanstellen van een nieuwe burgemeester. Albert de Hoop blijft tot 1 juli. Er wordt in eerste instantie een waarnemer aangesteld, die waarschijnlijk wel een maand of acht zal blijven, laat de Provincie weten. Een door de Kroon benoemde procedure duurt circa acht maanden en zolang zal de waarnemer aan het roer staan.

Commissaris van de Koning Arno Brok gaat binnenkort met een delegatie van de nieuwe raad in gesprek voor de aanstelling van een nieuwe eerste burger. Dit gesprek wordt gepland nadat de nieuwe raad is beëdigd.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *