Nieuwe lijsttrekker VVD Ameland

HOLLUM – De VVD Ameland heeft een nieuwe lijsttrekker en doet mee aan de Gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. "We moeten het samen doen", vindt lijsttrekker Ieuwe de Vries.

De Vries: "Lange tijd leek het erop, dat er geen kandidatenlijst samengesteld kon worden. Jeppe Groenewold en Rijk Heikoop wilden niet meer op de lijst. Het bestuur zag mij als de nieuwe voorman, maar ik had twee eisen: er moest een lijst met minimaal vijf kandidaten zijn én er moest een goede tweede man/vrouw opstaan. ‘Alleen’ wilde ik er niet aan beginnen, dat leek me niet gezond. Het is veel werk en je hebt reflectie nodig. Met Dirk Kooiker heb ik vier jaar een fijne, intensieve samenwerking gehad, maar Dirk wil de komende jaren gas terug nemen.

Er moest dus een VVD-minded persoon opstaan, die bereid was tijd en energie in de Amelander politiek te steken. Met Riekus Hatzmann hebben we die persoon gevonden. Een energieke man, een ervaren bestuurder en verbinder met het hart op de goede plek voor zowel de VVD als de inwoners van Ameland. Met Riekus en Dirk als actieve sparring-partners hebben we een gedegen team met een schatkist aan bestuurlijke, politieke en financiële ervaring.

Wij willen voor continuïteit gaan; de huidige coalitie heeft rust gebracht in de Amelander politiek. Rust die noodzakelijk is, om als zelfstandige gemeente bestaansrecht te behouden. Een paar jaar geleden hing die zelfstandigheid aan een zijden draadje en lag Ameland onder de loep van Commissaris van de Koning Arno Brok. Dat moeten we niet meer hebben. De laatste jaren gaat het goed, worden er flinke stappen in de goede richting gezet en die route willen wij voortzetten. Huisvesting was een speerpunt voor ons in 2018 en zal het ook in de komende jaren zijn, waarbij wij goedkopere huisvesting willen realiseren, met name voor de echte starters en voor personeel van Amelander ondernemers. We werken hard aan het verkiezingsprogramma, dat we binnenkort presenteren. Voorop staat, dat we uit een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel en betrokkenheid bij onze samenleving willen samenwerken om tot het beste resultaat te komen voor onze inwoners. Behoud van onze zetel is daarvoor een must. 'We moeten het samen doen en wij kunnen dat.'

De lijst van de VVD Ameland wordt gecomplementeerd door Rob Fox, een enthousiaste, ‘jonge hond’, ondernemer uit Nes, ‘good-old’ Jan Verbiest, voormalig raadslid voor de VVD en ‘for ever young’ Albert van Barneveld."

  1. Ieuwe de Vries, Hollum
  2. Riekus Hatzmann, Hollum
  3. Dirk Kooiker, Buren
  4. Rob Fox, Nes
  5. Jan Verbiest, Buren
  6. Albert van Barneveld, Ballum

Ingezonden mededeling – 

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *