Nieuwe gedeputeerden en Statenleden geïnstalleerd

LEEUWARDEN – In een bijzondere vergadering van Provinciale Staten van Friesland op woensdag 26 juni, hebben Provinciale Staten het nieuwe college van Gedeputeerde Staten voor de komende vier jaar geïnstalleerd.

Nadat de commissaris van de Koning de extra Statenvergadering opende, gaf Margot Blaauw een introductie op het tot stand komen fan het bestuursakkoord met de titel Geluk op 1. Daarna volgde er een debat over het bestuursakkoord 2019-2023. Een meerderheid stemde in met het bestuursakkoord.

In de tweede helft van de vergadering werden de nieuwe leden van Gedeputeerde Staten verkozen.

De nieuwe gedeputeerden en hun voorlopige portefeuilles zijn: Sander de Rouwe, CDA (economie, financiën en sport), Sietske Poepjes, CDA (klimaat, energie en cultuur), Johannes Kramer, FNP (landbouw, leefbaarheid en wonen), Avine Fokkens-Kelder, VVD (verkeer, vervoer, recreatie, toerisme, ruimte, bedrijfsvoering) en Douwe Hoogland, PvdA (veenweide, natuur, water en milieu). Zij vormen de komende vier jaar het dagelijks bestuur van de provincie Fryslân. Donderdag volgt de definitieve portefeuilleverdeling.

Michiel Schrier (SP) en Klaas Kielstra (VVD), nemen afscheid als gedeputeerde. Zij nemen hun plek in de Staten weer in.

In de openstaande posten die ontstaan zijn door de installatie van de gedeputeerden, hebben Provinciale Staten vijf nieuwe leden benoemd: Anne Schelhaas uit Blesdijke (CDA), Anton Meijerman uit Drachten (CDA), Anne Zijlstra uit Leeuwarden (PvdA), Esther de Vrij uit Lemmer (VVD) en Wopke Veenstra uit Boelenslaan (FNP).

Bron: Provincie Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *