Nieuw politiek avontuur voor Albert Huizeling

NES – De CAO partij van Albert Huizeling doet niet mee met de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Dat laat Huizeling aan de gemeente weten. Hij stelt zich in Friesland verkiesbaar voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2019. Hij hoopt zich sterk te kunnen maken voor Ameland en de andere eilanden, schrijft de oud-gemeenteschilder aan het Amelander bestuur. "Ik doe dan mee met 50 Plus en kom graag met u in ruggespraak omtrent onderwerpen die de eilanden raken."

Huizeling heeft een politieke historie van verschillende partijen en groeperingen. In 2013 richtte hij de Christelijk Arbeid Ondernemend partij op en werd samen met Wolter de Ree voorman van die partij. De foto hiernaast is van de twee voormannen in 2013. Huizeling was graag gemeenteraadslid geworden, maar haalde bij de verkiezingen in 2014 de kiesdrempel van 201 niet. De CAO partij bleef steken op 40 stemmen.

Huizeling verbond zich in 2010 aan de PVV en deed in mei 2011 mee aan Provinciale Statenverkiezing. Hij stond destijds nummer 13 op de PVV lijst voor de Friese Staten en haalde geen zetel.

Naast de politiek is muziek belangrijk in het leven van Huizeling. "Muziek," zegt hij, "is net als politiek, je hebt een boodschap en hoopt dat er iemand luistert."

Dossier Gemeentereaadsverkiezingen 2018

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *