Ingezonden – Nieuwe Amelander Partij

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Rudolf Teuben verduidelijkt zijn visie op de nieuwe eend in de Amelander politieke bijt.

Nieuwe Amelander Partij

In de LC editie van 18 augustus jl. is een artikel geplaatst over de oprichting van een nieuwe politieke partij op Ameland. Mijn aangehaalde citaten schetsen overwegend een negatief beeld m.b.t. deze ontwikkeling. De context is niet goed weergegeven is mijn mening.

Ter verduidelijking hierbij mijn onversneden tekst: "Een nieuwe groepering betekent dat de mensen die deze oprichten zich niet kunnen vinden in, of willen aansluiten bij, de huidige politieke partijen op Ameland. Zo is Ameland ‘82 ook ooit opgericht. Helemaal niets mis mee en dat geeft wellicht, indien men daadwerkelijk gekozen wordt, nieuw elan; tenzij er oud gedienden bij zitten. Dan blijft het meer van hetzelfde.

Persoonlijk verwelkom ik nieuwe politieke gezichten van harte. We dienen tenslotte allemaal hetzelfde doel waarbij de nuances vaak breder worden uitgemeten dan de hoofdlijnen. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat er Amelanders bij betrokken zijn met een ‘open mind setting’. 

Een politieke partij oprichten is één. Achterban, bestuur, fractie, blijvende steun etc. is een 2e. Maar natuurlijk altijd een grote uitdaging.

Tenslotte: verwacht ondanks nieuwe invloeden niet dat er heel veel zal veranderen. Dat is een utopische gedachte. Je kan ook zeggen; van een koude kermis thuiskomen."

Rudolf Teuben

Raadslid Ameland ‘82.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *