Nieuw onderzoek veerverbinding Ameland

BALLUM – Er komt een nieuw onderzoek naar de veerverbinding tussen Holwerd en Ameland. De veerboten van Wagenborg Passagiersdiensten kampen al jaren met zeer veel vertraging en Ameland is dat zat.

In opdracht van de Minister van Infrastructuur & Milieu Melanie Schulz van Haegen gaat een externe partij alle varianten van de veerdienst in kaart brengen. Burgemeester Albert de Hoop kreeg maandagmiddag een brief van de minister met deze toezegging naar aanleiding van het commentaar van de gemeenteraad op de uitkomst van het Open Plan Proces (OPP), eind vorig jaar. De OPP-werkgroep stelde in haar eindconclusie een zogeheten ‘knip’ in de dienstregeling voor. Tussen de ochtend- en de middagvaarten zou dan extra tijd ingepland worden die eventuele opgelopen vertragingen in de ochtend zou kunnen opvangen.

De gemeenteraad was helemaal niet te spreken over de oplossing en gaf de burgemeester de opdracht mee Den Haag te overtuigen van een structurele oplossing met inbegrip van de vijf-kwartiersdienstregeling. De minister heeft goed naar de raad geluisterd, meent De Hoop, en daarom komt er nu een nieuw onderzoek die alle mogelijke varianten van de dienstregeling gaat onderzoeken. Eén knip, twee knippen, inzet van een extra boot, de mening van de gebruikers, de aansluiting op bussen en taxi’s, het verbruik van brandstof; alle facetten worden tegen het licht gehouden.

De Hoop: “We hebben de boodschap goed overgebracht!”

Wie het onderzoek gaat doen is nog niet bekend en wanneer er een rapport ligt is ook nog niet duidelijk. De burgemeester schat dat het zeker niet voor april zal zijn. “Het zal wel even gaan duren.” De Amelander gemeenteraadsleden zijn content dat dit onderzoek gaat plaatsvinden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *