Niet klaar en geklets

BALLUM – De ene wethouder is er niet klaar voor en de andere kletst zich er met oeverloos gepraat uit. De drie oppositiepartijen partijen PvdA, Algemeen Belang Ameland en VVD zijn stuk voor stuk ontevreden over de samenstelling van het college. Elke partij heeft daarvoor zijn eigen reden.

Tineke Hemminga vindt het verwonderlijk dat de coalitieformerende partij haar aangereikte hand niet aannam. Oud-wethouder Hemminga was de beide wethouders Nico Oud en Will Bakema graag tot steun geweest als derde deeltijdwethouder. Fijntjes portretteert ze de oud- en huidige wethouders. “Vaak moest de CDA wethouder melden dat hij later op de beantwoording terug zou komen om eerst ambtelijk nog te overleggen. Ook bood hij voor zaken die niet goed gingen zijn excuses aan. Loffelijke en heel eerlijk allemaal om publiekelijk te verklaren nog niet helemaal klaar te zijn. Dat vergrootte ook zijn populariteit. Dat zien we immers liever dan iemand die zich in oeverloos gepraat eruit kletst.”

Toen het op stemmen voor de nieuwe wethouders aankwam stemde de voltallige oppositie blanco en keerde middels oningevulde stembriefjes de rug naar het college.

>>> lees hier het beknopt raadsverslag 28 over de raadsvergadering van 29-3-2010

>>> lees hier Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2010 met onder meer de ingezonden brieven over de formatie

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *