Financiën nieuwe musea pico bello

BALLUM – De financiën rond de twee nieuwe Amelander musea zijn dik in orde. Dat concludeert accountantskantoor Ernst & Young na een studie van de inkomsten en uitgaven van het Natuurcentrum en het Maritiem Museum. Het Accountantskantoor gaat volledig akkoord met de financiële opzet en afrekening. Het bestuur van de Stichting Amelander Musea (STAM) is daar trots op. De twee musea kostten samen een dikke 9 miljoen. Gemeente Ameland betaalde
€ 2.125.000 aan de STAM.

“Een uitstekend verlopen uitvoering van de musea,” deelt raadslid Rudolf Teuben (A’82) in de trots van de STAM. Als kanttekening constateert Teuben dat de gemeente meer ambtelijke uren in het project heeft gestopt dan begroot was. “Daar hebben wij en CDA toen op gewezen. Dat is dus uitgekomen.” Het CDA was vanaf het begin tegen de plannen en ook A’82 heeft meer keren op de mogelijkheid van een financieel debacle van een groot project als dit gewezen. Teuben nu: “We hopen dat beide musea op volle kracht vooruit gaan en dat het zal worden zoals wij allen verwachten.”

Piet IJnsen (ABA) stond als wethouder aan de wieg van het project. Al in 2005 werd twee miljoen opzij gezet voor het ambitieuze plan. “Het vertrouwen dat wij aan het bestuur van de STAM hebben gegeven was terecht. Er staan twee prachtige musea. Prachtig wanneer je zulke gebouwen binnen je gemeente hebt.”

>>> lees hier 4-9-2005 Ameland moet het niet zo negatief zien

>>> lees hier 26-6-2009 Twee musea geopend op Ameland

>>> lees hier 22-3-2010 Natuurcentrum genomineerd

>>> lees hier het beknopt raadsverslag 28 over de raadsvergadering van 29-3-2010

© Persbureau Ameland begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *