Naar huis gestuurde VVD-senator heeft link met Ameland

DEN HAAG – Anne-Wil Duthler, de omstreden VVD-senator die uit de fractie van de Eerste Kamer is gezet, heeft een link met Ameland. De senator lag onder vuur vanwege belangenverstrengeling, dat door Follw the Money (FTM) vorige herfst naar buiten werd gebracht. Duthler zou in 2014 over een wetsvoorstel hebben gestemd waarin adviezen van haar eigen bedrijf Duthler Associates waren opgenomen. Fractievoorzitter van de Eerste Kamer, Annemarie Jorritsma, nam vandaag het besluit Duthler aan de kant te schuiven.

En wat is dan het lijntje dat deze politica met Ameland? Anne-Wil Duthler is getrouwd met André Biesheuvel, telg van de Biesheuvels van voormalig Hotel Noordzee aan de Strandweg bij Nes. Het hotel is inmiddels in handen van WestCord en heet niet meer Noordzee maar Noordsee. Biesheuvel heeft verschillende bedrijven op zijn naam staan, waaronder Noordzee Exploitatie en Noordzee Vastgoed. Noordzee Exploitatie is gevestigd op Ameland en heeft een vijftal luxe vakantiehuizen in de verhuur. Hij is tevens partners van Duthler Associates, het bedrijf dat FTM onder de loep nam.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *