Installeren vertrouwenscommissie

BALLUM – Ameland krijgt weer een Kroonbenoemde burgemeester. Een van de eerste stappen in de procedure tot openstelling van de vacature is het installeren van een vertrouwenscommissie. Dat gebeurt in een extra raadsvergadering, aansluitend op de raadscommissievergadering van 6 mei. 

De eerstvolgende raadsvergadering staat pas voor 27 mei op de kalender en dat is wat te laat in de tijd. De gemeente wil de vaart in de procedure houden en kiest er daarom voor om op maandag 6 mei, na de commissievergadering, een korte extra raadsvergadering in te lassen. Die vergadering zal dan ongeveer 20.15 uur beginnen, of iets later. Afhankelijk van de lengte van de raadscommissievergadering. Op de agenda staat het vaststellen van de verordening op de Vertrouwenscommissie gemeente Ameland en het benoemen van leden, adviseurs en de voorzitter van de Vertrouwenscommissie gemeente Ameland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *