Marloes Rijpstra lijsttrekker PvdA Ameland

HOLLUM – PvdA afdeling Ameland heeft tijdens een digitale ledenvergadering Marloes Rijpstra aangewezen als haar lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Marloes, werkzaam in het basisonderwijs op het eiland en woonachtig te Hollum, is al jarenlang actief binnen de partij. Tijdens de jeugddebatten die rond de eeuwwisseling een aantal keren zijn gehouden is zij in 2003 uitgeroepen tot winnaar. De prijs, een jaarlang contributie voor een politieke partij naar keuze, leidde ertoe dat ze al op jonge leeftijd lid werd van de PvdA.

Toen ze na haar studie en een aantal jaren werken aan het vasteland terugkeerde naar het eiland is ze actief geworden binnen de plaatselijke afdeling. Eerst als lid van de werkgroep (de groep mensen die de raadsleden ondersteunt), later ook als kandidaat-raadslid en twee perioden als schaduwfractielid.

Twee jaar geleden is de zetel in de Amelander raad verloren gegaan.

Bestuur en werkgroep zijn ervan overtuigd dat de PvdA van meerwaarde is in de eilander politiek.

In de top van de lijst is gekozen voor verjonging, vandaar dat Bernard Kostwinner uit Hollum als nummer 2 op de lijst komt te staan. Hij is de afgelopen periode naast zijn studie actief geweest in de werkgroep.

De derde ‘jongeling’ op de lijst is Jacob Dijkstra uit Nes. Hij staat op nummer 5. Een specialist op het gebied van duurzaamheid, een speerpunt in ons verkiezingsprogramma.

De lijst wordt compleet gemaakt door Tonnie Overdiep uit Nes (nummer 3) en Bob Rijpstra sr. (nummer 4) uit Hollum. Tonnie heeft veel ervaring in de Amelander politiek en wil zijn kennis graag overdragen op de jonge generatie kandidaten.

Deze mix van jong elan en ervaring moet ervoor zorgen dat de Partij van de Arbeid vanaf maart 2022 weer is vertegenwoordigd in de raad van de gemeente Ameland. Veel kiezers op het eiland vonden het in het verleden belangrijk dat de stem van deze landelijke partij op Ameland gehoord werd. Wij rekenen erop dat dat nog steeds zo is.

ingezonden mededeling – 

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *