Luchthavengeld Ameland toch omhoog

BALLUM – De luchthavengelden voor vliegveld Ballum gaan toch omhoog. Twee weken geleden stelde het college voor om dat niet te doen, om Airport Ballum niet uit de markt te prijzen. Het was Piet IJnsen (Algemeen Beland Ameland) die voorstelde om toch minimaal de inflatiecorrectie te rekenen. Dat advies nam het college over en kwam met een nieuw voorstel. “Een wijs besluit,” complimenteerde IJnsen.

De raadsleden kregen het lijstje met vergelijkende prijzen en constateerden dat Ballum helemaal niet zo duur is vergeleken met andere Nederlandse landingsplaatsen.

Dat deed Ameland’82 raadslid Jeppe Groenewold het collegevoorstel mondeling amenderen. Hij kreeg de hele raad mee om de landingsgelden met 5% te verhogen. Alleen Algemeen Belang Ameland raadsleden Piet IJnsen en Jan Wijnberg steunden het amendement niet. Zij wilden nu vasthouden aan een verhoging met 2,6% inflatiecorrectie. IJnsen voegde er tevens wat knorrig aan toe dat de raad twee weken geleden op het verkeerde been is gezet met de stelling dat Vliegveld Ballum hoog in de boom zit met de prijzen.

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *