Gemeente Ameland en lokale ondernemers

Ameland in 2012BALLUM – Op donderdag 3 januari houdt gemeente Ameland haar jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. De bevolking van Ameland wordt uitgenodigd om op het gemeentehuis met elkaar vooruit te blikken op het nieuwe jaar en het glas te heffen op een mooi 2013. De gemeente geeft daarbij deze keer extra aandacht aan het Amelander bedrijfsleven en biedt daarom een proeverij van Amelander producten aan.

De burgemeester zal de steun aan de lokale bedrijven centraal stellen in de nieuwjaarsrede.

Wat de proeverij betreft voegt de gemeente daad bij het woord. Die daden zouden wel wat steviger kunnen en niet beperkt moeten blijven tot een eenmalige nieuwjaarsreceptie, is de mening van vele Amelander ondernemers. Met name de Hollumer Winkeliersvereniging heeft zich verbaasd over de mooie woorden op de gemeentelijke info. “We willen allemaal dat het Amelander bedrijfsleven deze mindere tijden goed doorstaat,” valt er te lezen. Maar waarom vult de gemeente dan niet de jaarlijkse kerstpakketten met waar dat op het eiland zelf is gekocht? De Amelander slijters hebben ook wel een flesje, de bakker heeft ook wel een kerstbrood en de supermarkt heeft ook wel lekkere koekjes die prima in de kerstdoos passen. De steun aan het Amelander bedrijfsleven kan daarom, wat de Hollumer ondernemers betreft, best wat breder getrokken worden dan het roggebroodje meerval met mosterd op 3 januari 2013.

De ondernemers doen er goed aan naar de Nieuwjaarsreceptie in Ballum te komen om met elkaar en samen met de gemeente de schouders onder een ondernemend nieuw jaar te zetten.

>>> lees hier over Gemeente Ameland

>>> lees hier over Amelands Product

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *