Lijsttrekker PvdA Edou Hamstra bezoekt Ameland

HOLUM – Vrijdag 9 december bezocht Partij van de Arbeid lijstrekker, voor de komende statenverkiezingen, Edou Hamstra Ameland. Samen met nummer 9 op de kandidatenlijst, Amelander Bernard Kostwinner, bracht zij een werkbezoek dat in het teken stond van vervoer. Ze wilden weten hoe verschillende vervoerders op het eiland aankeken tegen het onderdeel vervoer uit de nieuwe toeristische visie van de gemeente Ameland.

Er werden gesprekken gevoerd met Martin de Boer van Cosi-tax, Marcel Ridder van transportbedrijf Ridder- de Vries, Rogier Havelaar en Maud Hendriks van Wagenborg passagiersdiensten.

Allen gaven aan gericht over de toekomst na te denken, waarbij Havelaar inzicht gaf in de toekomstplannen van de rederij. Na vragen van Hamstra werd duidelijk dat Wagenborg vol gas en ambitieus bezig is om hun visie om te zetten in concrete plannen.

Na het werkbezoek werd koers gezet naar Hollum waar samen met de afdeling Ameland van de PvdA een aantal leden in het zonnetje werd gezet. Na de gemeenteraadsverkiezingen dit voorjaar hebben Heiltje Straatsma, Aukje de Boer, Akkie Bakker en Albert Knecht aangegeven hun activiteiten voor de afdeling te willen beëindigen. Allen waren zeer lang steunpilaren waar de partij op kon bouwen. Volgens hun wordt het tijd dat een nieuwe generatie het stokje overneemt. In een gezellig samenzijn werd met leden en oud leden teruggekeken op al die jaren.

Door PvdA afdeling Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *