Ingezonden – Wrevel op Ameland?

HOLLUM –  Ingezonden briefschrijver Tonnie Overdiep schrijft over wrevel, bijvangst en gastvrijheid. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Wrevel op Ameland?

In de LC van 16 december stond een artikel over ontstane wrevel in Nes. Het betreft de Adventure Run, een hardloop evenement voor jong en oud en voor de 18e keer georganiseerd. De start en finish was dit jaar weer in het centrum van Nes en dit zorgt volgens een aantal ondernemers voor wrevel. Sommige bedrijven klagen dat ze slecht bereikbaar zijn tussen 10 en 17 uur, alhoewel ik, als bewoner van het centrum, mijn boodschappen altijd kan doen, zij het wel eens met een omweg.

Bovendien hebben we het over één zaterdag in het hele jaar en de deelnemers zorgen voor een financiële voetafdruk op het eiland van heb ik jou daar! Normaal gesproken houden vele bedrijven hun deuren dicht in de aanloop naar de feestdagen, dus het weekend van de Run betekent volgens mij een aardige financiële bijvangst voor ondernemend Ameland.

Verplaats je daarnaast ook even in de deelnemers: starten in het gezellige centrum van Nes en na een tocht door de prachtige natuur van het eiland, met open armen ontvangen worden in het centrum! 

Laten we proberen de tijdelijke “overlast” om te zetten in een hartverwarmende gastvrijheid.

Nes (A), Tonnie Overdiep


lees hier de ingezonden brief over Honden en handhaving

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *