Ingezonden – Reactie op Honden en handhaving

BALLUM –  Ingezonden briefschijver Jan Botte Wijnberg reageert op de ingezonden brief van Ronnie Niemeijer over Honden en handhaving. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Reactie op Honden en handhaving

Deze vaste bezoekers van ons eiland storen zich aan met name het gedrag van mensen met honden. Wel, ik denk dat dat mede komt door het alsmaar toenemende toerisme, wat vrijwel niet te reguleren is,

Immers iedere ondernemer/ onderneemster is vrij om te verkopen aan wie dan ook, projectontwikkelaars of investeerders, doet er niet toe.

Daardoor ontstaat er op een gegeven moment een 12 maanden economie omdat er voor dit soort investeringen een ander verdienmodel nodig is. En als we dat niet willen? Wel bedenk dan een oplossing! Ik hoor het graag.

Ik heb hem direct niet voorhanden, maar hoor veel inwoners die er steeds meer moeite mee krijgen en natuurlijk zijn er ook ondernemers die geen problemen zien, terwijl sommigen ook gedwongen enkele dagen dicht moeten omdat er geen personeel voorhanden is, en zijn ze er wel, dan is de Nederlandse taal een veel voorkomend probleem.

Overigens zijn er ook ondernemers die het reuze vervelend vinden om dicht te moeten, want bepaald klantvriendelijk richting bezoekers van ons eiland is het ook niet. We moeten tenslotte allemaal leven van 'de toerist', maar nood breekt wetten.

De schrijver stelt ook voor om de bewoners erbij te betrekken, maar wat moet je doen aan verhuftering en agressief gedrag zoals Niemeijer schrijft. Een schrijnend voorbeeld is natuurlijk wat we vorig jaar lazen, namelijk dat de ouders het goed vonden dat de kinderen de eieren van de vogels stuk trapten, omdat ze dat leuk vonden. Bovendien hadden ze er immers voor betaald!

Schrijver stoort zich vooral aan honden, maar wat doen we bijvoorbeeld met de nieuwe generatie elektrische fietsen met brede banden en sturen! En wat aan bijvoorbeeld mountainbikers die je op de meest vreemde plekken tegenkomt.

Dat heeft met mentaliteit te maken en het ontvangen van een ander soort publiek waar de Gemeente een actie op gezet heeft met “Welkom in onze wereld!“

Dus alleen mensen met honden is volgens mij niet de oorzaak van de alsmaar toenemende onvrede van de familie Niemeijer en ik nodig hierbij de familie uit als ze weer eens op ons eiland zijn om met me in gesprek te gaan over hun zorgen en mogelijke oplossingen.

Ook omdat College en Raad worden betrokken bij het bedenken van een oplossing voor hun 'hondenprobleem'!

Met vriendelijke groeten,

Jan B Wijnberg, baas van labrador hond Skipper die in de dorpen altijd aangelijnd is, maar buiten de bebouwde kom los loopt als er niemand in de buurt is!

Raadslid gemeente Ameland

lees hier de ingezonden brief over Honden en handhaving

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *