Landbouwbeleid heeft “valse start”

BALLUM – Het Amelander landbouwbeleid, dat de toekomst omschrijft van de landbouw op het eiland, heeft een valse start. Stagiair Marijn Oud had er onderzoek naar gedaan en er een rapport over geschreven. Op 31 augustus van dit jaar studeerde hij aan het Van Hall Instituut met dit rapport in de hand af op plattelandsvernieuwing. LTO afdeling Ameland hield bij monde van voorzitter Anne de Jong geen spaan heel van het rapport.

Raadslid Tineke Hemminga: “Het landbouwbeleid heeft hier een valse start. Marijn Oud is er op geslaagd. Gefeliciteerd! De boeren zijn belangrijk voor ons landschap. Ga in overleg met de sector en kom met een nieuw stuk.”

Wethouder Will Bakema luisterde goed naar de bezwaren van De Jong en de aanbeveling van Hemminga. Hij was onder de indruk van de aanwezigen uit de landbouwsector op de publieke tribune.

De gemeente gaat nog eens goed naar het plan kijken en gaat praten met de boeren, belooft de wethouder. Bovendien organiseert de gemeente in oktober een algemene voorlichtingsavond, waar alle geïnteresseerden worden geïnformeerd. Ameland wil rekening houden met de professionele voltijd boeren en ook met de hobby- en deeltijdboeren. Bakema zet vaart achter deze herkansing, want hij wil het nieuwe landbouwbeleid niet te lang uitstellen.

Marijn Oud neemt 18 september zijn diploma in ontvangst en is inmiddels gestart met een nieuwe deeltijdstudie Bestuurskunde en Overheidsmanagament.

>>>lees hier meer over de raadscommissievergadering van 7 september 2009

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *