Kooiweg krijgt fietspad

BALLUM – De Kooiweg wordt verbreed en krijgt een fietspad. Dat besloot de meerderheid van de Amelander gemeenteraad maandagavond.

Algemeen Belang Ameland, de fractie van Piet IJnsen en Jan Wijnberg, houdt het geld liever in de beurs. “Het vergroot het negatieve saldo,” meent IJnsen. ABA dient een amendement in bij het reconstructievoorstel voor de Kooiweg. Het is geen onveilige weg, er zijn geen ongelukken gemeld. De huidige breedte is toereikend, meent IJnsen. Er is teveel onduidelijk. Dat moet eerst maar eens onderzocht worden. Het amendement krijgt geen stem van de fracties CDA en Ameland’82 en wordt daarom afgeserveerd.

Dirk Brouwer van A’82 wil het liefst de Kooiweg verbreden met een fietspad tot aan de Kooi. “We gaan voor goud!” Ameland is immers een fietseiland.

Uiteindelijk kiest de meerderheid van de gemeenteraad voor optie B, een verbreding van de Kooiweg en een fietspad in beton tot aan de Noorddijksweg. Het project gaat 725.000 euro exclusief BTW kosten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *