Komt er ook een bus op de sneldienst?

BALLUM – Het was een vraag van raadslid Jeroen Leijstra van Algemeen Belang Ameland tijdens de raadscommissievergadering van 8 januari. “Komt er op het eiland ook een Arrivabus op de sneldienst?” Aan de sneldienst van Wagenborg wordt momenteel gebouwd en volgens de planning komt hij in april 2018 in de vaart. De bus vanaf de sneldienst Holwerd-Leeuwarden is al geregeld, maar de eilanderdienst niet.

Ger van Langen van Wagenborg Passagiersdiensten meldt dat er overleg is met Arriva over deze kwestie. Arriva woordvoerder Joyce de Vries-Pieterman meldt: “Arriva verzorgt het openbaar vervoer op Ameland in opdracht van de provincie Fryslân. Met de provincie is dan ook contact geweest over dit onderwerp. Er wordt gewerkt aan een passende oplossing. Hierbij dient onder andere rekening gehouden te worden met de huidige, elektrische busvloot. Het is in ieder geval onze intentie om de bussen aan te laten sluiten op de sneldienst.

In Holwerd zijn er al afspraken gemaakt over de aansluiting op de sneldienst.”


 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *