RSS
Zoeken

Klachten over wegen Boomhiemke

Geplaatst op: 28 maart 2017 - Categorie: Gemeente & Politiek

Boomhiemke

BALLUM – Er zijn klachten over het onderhoud van de wegen op Boomhiemke. Familie Kuijper, die een vakantiewoning op het park heeft, klimt er voor in de pen en schrijft een brief aan de gemeente. “Al vele jaren wordt geen of nauwelijks onderhoud uitgevoerd aan zowel de onverharde als de verharde wegen.” Er is sprake van achterstallig onderhoud, diepe gaten en ontbreken van asfalt, schrijft Kuijper. Het kan leiden tot gevaarlijke situaties en de familie vraagt de gemeente om maatregelen te nemen.

Marc Volleman, woordvoerder van Roompot, laat weten dat er in het verleden onduidelijkheid was over het eigendom van de wegen op en rond het vakantiepark. “Het is inmiddels duidelijk dat een groot gedeelte van het onderhoud voor rekening van de gemeente Ameland komt. Het resterende gedeelte is voor Boomhiemke BV. Voor het onderhoud wordt inmiddels door de betreffende partijen doorgepakt. Voor de zomer, met de komst van het hoogseizoen in zicht, is het onderhoud van de wegen op orde.”

Wethouder Nico Oud bevestigt dat de gemeente garant staat voor een deel van de betreffende wegen en meldt dat er een besluit is genomen om de wegen aan te pakken.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?