Klachten over wegen Boomhiemke

BALLUM – Er zijn klachten over het onderhoud van de wegen op Boomhiemke. Familie Kuijper, die een vakantiewoning op het park heeft, klimt er voor in de pen en schrijft een brief aan de gemeente. “Al vele jaren wordt geen of nauwelijks onderhoud uitgevoerd aan zowel de onverharde als de verharde wegen.” Er is sprake van achterstallig onderhoud, diepe gaten en ontbreken van asfalt, schrijft Kuijper. Het kan leiden tot gevaarlijke situaties en de familie vraagt de gemeente om maatregelen te nemen.

Marc Volleman, woordvoerder van Roompot, laat weten dat er in het verleden onduidelijkheid was over het eigendom van de wegen op en rond het vakantiepark. “Het is inmiddels duidelijk dat een groot gedeelte van het onderhoud voor rekening van de gemeente Ameland komt. Het resterende gedeelte is voor Boomhiemke BV. Voor het onderhoud wordt inmiddels door de betreffende partijen doorgepakt. Voor de zomer, met de komst van het hoogseizoen in zicht, is het onderhoud van de wegen op orde.”

Wethouder Nico Oud bevestigt dat de gemeente garant staat voor een deel van de betreffende wegen en meldt dat er een besluit is genomen om de wegen aan te pakken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *