Klachten over paarden en ruiters

BALLUM – Is het niet de hondenstront dan is het wel de paardenpoep die bron is van ergernis. Tijdens de raadscommissievergadering van maandag 4 juni stelt Tonnie Overdiep (PvdA) het onderwerp maar weer eens aan de orde. Hij en zijn fractiegenoten krijgen klachten binnen over overlast  veroorzakende paarden en ruiters op wandel- en fietspaden en strandovergangen. Eilandgenieters smullen alles behalve van paardendrollen.

Wethouder Will Bakema is helder in zijn antwoord. De regeltjes voor ruiters en menners komen op de gemeentelijke Info huis-aan-huis. ”Het kan geen kwaad het opnieuw op de Info te zetten.” Paarden moeten niet tot ergernis en overlast leiden. Ameland profileert zich immers als paardeneiland en heeft juist plezier in de edele viervoeters.

Alma Wezeman, Amelandliefhebber, genoot van de aanblik van een drinkend veulentje bij de merrie. Merrie en veulen staan bij Ballum in het weiland. De twee foto's zijn door haar genomen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *