“Het was weer chaos”

BALLUM – “Het was met de Pinksterdagen weer chaos bij Holwerd en het parkeerterrein,” moppert André Tuil (VVD). “Hoe voorkomen we deze slechte reclame?”

Wethouder Will Bakema laat weten dat het college vorige week een gesprek met directeur Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) Ger van Langen heeft gehad. Er blijken problemen te zijn met de levering van het geautomatiseerde controlesysteem. Het geïnstalleerde systeem deugt niet en het wachten is nu op een deugdelijke variant. Wagenborg behelpt zich zolang met allerlei mogelijke alternatieven, meldt Bakema.  WPD zet menskracht in om de poortjes te bedienen. Bakema: “Van Langen hoopt dat het zo snel mogelijk is opgelost, maar het kan ook maanden duren.”Bol.com

Jan Wijnberg (ABA) noemt nog de wachtruimte achter de poortjes. Die is bij slecht weer veel te krap. De wachtruimte is in het gesprek met Van Langen ook aan de orde gesteld, vertelt Bakema. Er komt nog een herinrichting. WPD is achteraf niet blij met de logistieke indeling van de verbouwde terminal. De inrichting met winkeltjes is er debet aan dat de wachtruimte voor de poortjes groter is dan die na de kaartcontrole.

Wethouder Nico Oud weet te melden dat bij een goed functionerend poortjes-systeem er 30 mensen per minuut kunnen passeren. Dan is wachten voor de poortjes geen probleem.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *