Kiel sneldienstschip Wagenborg gelegd

NES – Wagenborg Passagiersdiensten is gestart met de bouw van de 22 meter lange sneldienst voor 48 passagiers. De feestelijke kiellegging is donderdag 20 juli om 11.00 uur in Harlingen. 

De verwachting is dat de sneldienst in het eerste kwartaal van 2018 te water kan worden gelaten. Dan kan een snelle overtocht worden gemaakt voor een toeslag van €7,50 per enkele reis. 

Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) breidt de vervoermiddelen naar Ameland uit met de sneldienst en biedt daarmee een oplossing voor de vervoersperikelen vanwege vertragingen met de grote veerboot.

WPD heeft op de route Holwerd- Ameland al twee veerboten in de vaart, de Oerd en de Sier, en twee watertaxi's die 12 passagiers in een kwartier over kunnen zetten. De nieuwe sneldienst kan 48 mensen in een keer op een snelle en comfortabele manier van Holwerd naar Ameland brengen en vice versa. De overtocht zal zo'n 20 minuten gaan duren.

De Watertaxi's blijven op afroep beschikbaar.

lees hier over het Open Plan Proces en de adviezen

lees hier Wagenborg bouwt sneldienstschip

lees hier Wagenborg voortvarend aan de slag

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *