Wagenborg bouwt sneldienstschip

NES – Wagenborg Passagiersdiensten geeft het startsignaal voor de bouw van de 22 meter lange sneldienst voor 48 passagiers. Gebroeders van Enkhuizen en Ger van Langen van Wagenborg Passagiersdiensten ondertekenden de bouwovereenkomst op vrijdag 19 mei. De bouw zal ongeveer 9 maanden duren. De verwachting is dat de sneldienst in het eerste kwartaal van 2018 operationeel zal zijn. Deze snelle overtocht kan worden gemaakt voor een toeslag van €7,50 per enkele reis.

In navolging op de adviezen van het Open Plan Proces die in oktober 2016 zijn gepresenteerd om de optredende vertragingen van de veerdienst Ameland – Holwerd het hoofd te bieden, heeft Wagenborg Passagiersdiensten opvolging gegeven op het advies de vervoermiddelen uit te breiden. Met de komst van deze sneldienst wordt het voor reizigers nog gemakkelijker om op een snelle en comfortabele manier van het naar Ameland te reizen.

Capaciteit en snelheid

Deze sneldienst met ruimte voor 48 passagiers zal naast de reguliere veerdienst het vervoer van passagiers gaan verzorgen tussen Ameland en Holwerd. Het schip heeft een snelheid van ca. 40 km per uur. Dit betekent dat de overtocht in 20 minuten gemaakt kan worden. Samen met Arriva is Wagenborg Passagiersdiensten bezig met een optimale verbinding tussen Ameland en Leeuwarden.

Wat gebeurt er met de huidige Watertaxi’s?

De afgelopen jaren heeft Wagenborg Passagiersdiensten ervaring opgedaan met een sneldienst die uitgevoerd wordt door de Watertaxi. De Watertaxi’s hebben echter een beperkte ruimte voor maximaal 12 personen. De huidige Watertaxi’s blijven op afroep beschikbaar.

Bron: WPD

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *